Letní pohybový camp mládeže - ohlédnutí

Komplexní pohybový camp v Tišnově byl první letní akcí týmu Lokomoce a povedl se nad očekávání.

Camp byl cílený na individuální přístup k jednotlivcům, proto i počet dětí nepřesáhl dvacítku. Přijeli sportovci z Brna, Prahy, Kyjova i místní tišnováci.
Každý den čekal na sportovce jiný program, který se měnil podle počasí a nálady terapeutů. Objevily se prvky dynamické, balanční, rychlostní, koordinační, silové, ale také prvky pilates, jógy, stretchingu apod., zkrátka komplexní přístup, který by měl znát každý vrcholový sportovec. Některé večery vedl pohybový terapeut Jan Větrovský tématické přednášky zaměřené na posilování, stravování a správný režim sportovce.

Celý camp doprovázela dobrá nálada, přátelská atmosféra a především snaha naučit se něco nového, zlepšit své výkony a poznávat své tělo v pohybu. Každý sportovec si odnesl kartu se zpětnou vazbou od obou terapeutů, kde byly vyzdviženy jeho silné stránky a naopak napsáno co by bylo dobré zlepšit a na čem z pohledu držení těla ještě lépe zapracovat.

Věříme, že tento první komplexní pohybový camp nebude poslední a že zájem o správný pohyb stále poroste i u mladších sportovců. Cíl campu byl určitě splněn a to naučit děti to, že vrcholový sport není jednostranná aktivita, že je potřeba zajímat se i o jiné druhy sportu, poznat své tělo a naučit se jak má vypadat správný stretching před i po výkonu.

Moc děkujeme hlavní organizátorce fyzioterapeutce Martině Haklové (předtím Knoflíčkové), pohybovému terapeutovi Honzovi Větrovskému, asistentovi Jakubu Hovorkovi i za nápad pro uskutečnění této akce paní doktorce Jaroslavě Chlupové.

Na veškeré fotografie z akce se můžete podívat na stránce: https://projektlokomoce.rajce.idnes.cz/