Předvánoční cvičení 27.11. - rekapitulace

V neděli, 27.11.2016, uspořádali nadšenci z Lokomoce pro své nejmenší cvičence Předvánoční cvičení. Vše propuklo ve dvě hodiny odpoledne. Děti a jejich rodiče oficiálně přivítala a celým odpolednem provázela Bára Nesvadbová, která se kromě své fyzioterapeutické praxi věnuje divadlu a moderování. Po uvítání se už děcka pustila do opičí dráhy, kterou pro ně přichystala paní doktorka Jaroslava Chlupová. Děti se do zdolávání překážkové dráhy pustily s nadšením. V ten samý okamžik byl spuštěn prodej lístků do tomboly. V té bylo celkem 87 zajímavých cen, od drobností až po opravdu hodnotné dary ) propisky, bloky, pastelky, kosmetika, šperky, sportovní potřeby….). Po prvním slosování výher přišla na řadu hudba, a to ne ledajaká. Bářin  divadelní kolega s sebou přivezl hned několik zajímavých hudebních nástrojů, na které děti samy hrály. Sám pak jejich uměleckou tvorbu doprovázel na akordeon, Bára hrála na housle a dohromady tvořily malý orchestr. Dalším zpestřením se stala ukázka z chystané audio knihy Romany Holasové, Pohádky z Voňavé paseky a lesa. Děti se na chvíli zklidnily. Nabraly tak síly na to největší překvapení dne – rozdávání dárečků. Každé z dětí, které se pravidelně účastní cvičení pod záštitou našeho spolku, našlo pod stromečkem malý dárek. Dárky čekaly i na jejich mladší sourozence, kteří zatím bohužel cvičit nemohou, ale pravidelně své starší brášky a sestřičky na cvičení doprovázejí. Během odpoledne se na „prknech, co znamenají svět“ předvedla i malá Adéla Humpolíková, která zazpívala několik vánočních písniček. Na konci dne pak děti opět utvořily sbor a svým společným pěveckým vystoupením poděkovaly Ježíškovy za krásné dárky a organizátorům akce za jejich práci a snažení.

Na akci nechyběl ani doprovodný program – dílnička, kde si děti mohly vytvořit vlastní PFku, vyrobit svícen z jablíčka, koření a sušeného ovoce. Maminky pak mohly zpestřit svůj šatník zakoupením nějakého kusu oblečení z našeho bazárku. Občerstvit se dalo výbornou kávou nebo čajem, k zakousnutí se nabízel ovocný špíz, marokánka nebo vynikající škvarková placka.

Celá akce se vydařila, všichni z ní máme dobrý pocit a už teď přemýšlíme, v jakém duchu se asi ponese naše příští, v pořadí již čtvrté předvánoční setkání našich cvičenců…?

 

Na závěr zbývá poděkovat nejen všem organizátorům akce, ale i partnerům a sponzorům. Jsou to: ROCCA PRÁDLO, Lazebnictví Juříček, Hama, Kolařík – Brněnka, Galerie Caffe

 

Za tým Lokomoce z.s. Romana Holasová