1. ročník olympiády dětí a mládeže v Tišnově

Ve středu 30. 11. 2016 uspořádal v Tišnově ve sportovní hale SSK Tišnov spolek Lokomoce první ročník olympiády dětí a mládeže v Tišnově. Cílem spolku je naučit co nejvíce lidí, od těch nejmenších dětí až po dospělé spoluobčany, že správně prováděný a vhodný pohyb je to, co nás dlouhodobě udrží při síle a zdraví, ochrání nás před úrazy a nemocemi.

Téma olympiády pro rok 2016 byla ARKTIDA, dozor nad nimi převzali kvalifikovaní lektoři z Lokomoce. Velkými pomocníky organizátorů se staly hráčky basketbalového klubu SK Basketbal Tišnov a studenti Gymnázia Tišnov. Celým programem provázeli Adam Čtverák, Karolína Halouzková a Martina Knoflíčková (fyzioterapeutka Lokomoce).

Olympijské hry byly rozděleny na dvě skupiny dětí: na devátou hodinu ranní do haly dorazilo 7 družstev, vždy po 15 nominovaných předškolních dětech z mateřských škol z Tišnova – Horova, Humpolka, MŠ Sluníčko, Předklášteří, Deblín, Svatoslav a Sentice, osmým účastníkem se stalo družstvo Lokomoce Tišnov, které již rok navštěvuji děti od dvou let až po školáky prvního stupně ZŠ. V půl jedenácté pak soutěžící z mateřských škol vystřídali prvňáčci ze základních škol ZŠ 28. Října, ZŠ Smíšková, Předklášteří a Deblína tvořili celkem 9 družstev. Všechna družstva doprovázely paní učitelky a fanouškovskou základnu tvořili rodiče, prarodiče a hlavně kamarádi a spolužáci ze škol a školek, kteří svým favoritům hlasitě fandili a možná trošku záviděli. Děti totiž mohly na opičí dráze nejen prověřit své pohybové dovednosti, ale mohly se také perfektně protáhnout, zasoutěžit si, předvést co dlouho trénovaly a získat krásné medaile a ceny.

Celkem se těchto her s nadšením zúčastnilo 269 dětí z ve věku 3-8 let z regionu Tišnovska. Pro zakladatele Lokomoce je to moc hezké číslo, protože to znamená, že tyto děti jdou správným směrem – směrem zdravého a vhodného pohybu, který jim v budoucnu pomůže udržet si dobrou fyzickou i psychickou kondici a my doufáme, že je bude i nadále bavit, že u něj zůstanou.

Musíme poděkovat všem, kteří pomohli s organizací olympijských her a sponzorsky je podpořili. Poděkování patří také naší malé cvičence Lokomoce Adélce Humpolíkové, která sama zazpívala hymnu Lokomoce a předváděla dětem, jak správně proběhnout soutěžní dráhu.

Ti, kteří Lokomoci provozují, dělají vše zdarma a ve svém volném čase, často na své osobní náklady – pro tu myšlenku, že zdraví našich dětí je na prvním místě, je také obrovskou devizou do naší společné budoucnosti.

 

Bc. Martina Knoflíčková, MUDr. Jaroslava Chlupová, Ing, Vladimíra Knoflíčková